Arbeidspraksis

Avklaring/Arbeidsutprøving

TOPRO tilbyr avklaring/arbeidsutprøving i TOPRO Bondelia Barnehage. Der kan du være arbeidsaktiv i et positivt arbeidsmiljø. Vi kan tilby avklaring/utprøving innenfor blant annet arbeid med mennesker, barnehagen, kantine/kjøkken, renhold, osv. Vi ser det positive i å kunne tilrettelegge for arbeidsoppgaver av svært forskjellig art, nivå og omfang også utenom de spesifikke fagområdene, ut fra hver enkelts behov.

Målsetting med avklaring/arbeidsutprøving

• Utprøving av faglige kvalifikasjoner i forhold til å arbeide med barn/mennesker.
  • Kartlegging, og komme ut i ordinær jobb
  • Å være i et arbeidsforhold der aktivitet er hovedmålet

Muligheter og mangfold å velge i

Gjennom avklaring/arbeidsutprøving kan du sammen med oss finne ut om dette er et yrke du passer til og har lyst til å gå videre med.

For å kunne ta stilling til dette er det viktig at du

• Får innsikt i barnehagens virksomhet; arbeid med barn, samarbeid barnehage/hjem og personalsamarbeid
  • Får innføring i og kjennskap til alle arbeidsoppgaver i barnehagen.
  • Kjenner etter på kroppen hvilken stillingsstørrelse som er mest hensiktsmessig for deg
  • Setter ord på eget syn i forhold til videre arbeid i barnehage ved slutten av avklarings- eller utprøvingsperioden.
  • Orienterer deg på avdeingen; spør, leter, undersøker.
  • Gjerne stiller kritiske spørsmål til måten vi jobber på
  • Tar initiativ ovenfor barna og er aktiv sammen med dem.
  • Får oversikt og kan navn på barn, foreldre og personalet.
  • Jobber aktivt med å nå dine mål for perioden.
  • Møter forberedt til samtaler.
  • Er villig til å prøve ut det meste av aktuelle oppgaver, og til å lære deg noe nytt.